Ιταλία: Νέα γκάφα Μπερλουσκόνι για τους Γερμανούς

Μετά τον χαρακτηρισμό «ναζιστή» που είχε αποδώσει στον Γερμανό πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

Παλιές κακές στιγμές επανέφερε στη μνήμη πολλών ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τους ψηφοφόρους του κόμματός του Φόρτζα Ιτάλια.

Μιλώντας για τη θύελλα που είχε προκαλέσει το 2003 στο ευρωκοινοβούλιο, όταν επιτέθηκε στον ευρωβουλευτή Μαρτιν Σουλτς, λέγοντας πως είναι «ναζιστής», ο πρώην Καβαλιέρε επιχείρησε να… μαζέψει τα λεγόμενά του, χωρίς, όμως, να τα καταφέρει.
Αντιθέτως, υποστήριξε ότι όσα είχε πει τότε ήταν ορθά.

«Δεν ήθελα να τον προσβάλω, αλλά προκλήθηκε αναστάτωση, γιατί για τους Γερμανούς ούτε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης έχουν υπάρξει», ανέφερε χαμογελώντας ο Μπερλουσκόνι.

Μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο να μην ψηφίσει στις ευρωεκλογές τις δυνάμεις που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα γιατί «εκεί υπάρχει ένας κύριος ονόματι Σουλτς, στον οποίο άθελά μου είχα κάνει εξαιρετική καμπάνια. Είναι ένας κύριος που δε συμπαθεί, όχι μόνο τον Μπερλουσκόνι, αλλά και την Ιταλία. Επομένως αν ψηφίσετε την Αριστερά, σημαίνει ότι θα ψηφίσετε εκείνον».

Άμεση ήταν η αντίδραση του  Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ιταλού επικεφαλής της Φόρτζα Ιτάλια «προσβλητικές» για τον γερμανικό λαό κι όχι μόνο για τον Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματος, πρόκειται για μία «κυνική απόπειρα να αποπροσανατολίσει τους ψηφοφόρους από τα πραγματικά ζητήματα των εκλογών, που δεν είναι άλλα από την ανάγκη για ανάπτυξη και εργασία στην Ευρώπη».

Μάλιστα, το κόμμα κάλεσε την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκλελ, να «καταδικάσει τα απαράδεκτα σχόλια» του Μπερλουσκόνι.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ