Οι G7 συμφώνησαν για νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Ομπάμα, Ολάντ, Μέρκελ, Κάμερον και Ρέντσι, έχουν «θέσει» το θέμα για νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας – Τα μέτρα θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα

Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Ιταλίας, Ντέιβιντ Κάμερον και Ματέο Ρέντσι, έχουν «θέσει» το θέμα για νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας για την κατάσταση στην Ουκρανία και τα μέτρα θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα.

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα , δήλωσε την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή κοντά στο θέμα, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας των κυρώσεων, είμαστε στο στάδιο του συντονισμού» δήλωσε και η Τζένιφερ Ψάκι εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Νωρίτερα , η γαλλική προεδρία ανέφερε ότι υπήρξε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Ομπάμα, Κάμερον, Ολάντ, Ρέντσι και Μέρκελ.

«Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων ζήτησαν την ταχεία ανταπόκριση G7 και πρότειναν την υιοθέτηση νέων κυρώσεων από τη διεθνή κοινότητα εναντίον της Ρωσίας » ανέφερε η γαλλική προεδρία.

«Επανέλαβαν το αίτημά τους ότι η δημοκρατική διαδικασία στην Ουκρανία μπορεί να πραγματοποιηθεί», λέγοντας ότι «η εκμετάλλευση των προεδρικών εκλογών στις 25 Μαΐου είναι απαραίτητη για να μπορέσουν οι Ουκρανοί να αποφασίζουν ελεύθερα και ανοιχτά για το μέλλον τους» συμπλήρωσε η γαλλική προεδρία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και οι ευρωπαίοι ηγέτες, συμφώνησαν «ότι η Ρωσία , σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στη Γενεύη , θα πρέπει να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης να απέχει από προκλητικές δηλώσεις ή εκφοβισμούς» όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

«Η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία της Ουκρανίας πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστές» προστίθεται στην ανακοίνωση. Στον απόηχο των επαφών κορυφής η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «το ταχύτερο δυνατό » για να εξετάσει το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ