Σε Αιθιοπία, Κονγκό και Αγκόλα ο Τζον Κέρι

Επαφές του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών για την προώθηση της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα επισκεφτεί την Αιθιοπία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Αγκόλα από τις 29 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου για την προώθηση της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Τζον Κέρι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας Χαιλεμαριάμ Ντελασέγκν και τον υπουργό Εξωτερικών Τέντρος Αντχανομ στην Αντίς Αμπέμπα για να συζητήσουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην περιοχή και την ενίσχυση των δεσμών με την Αιθιοπία , ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

«Στην Κινσάσα, ο κ. Κέρι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζόσεφ Καμπιλά και θα συζητήσουν για την πρόοδο που κάνει η κυβέρνηση της ΛΔΚ στην εξουδετέρωση μερικών από τις δεκάδες των επικίνδυνων ένοπλων ομάδων του Κονγκό και πώς θα προωθηθεί καλύτερα ο εκδημοκρατισμός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και η μακροχρόνια σταθερότητα μέσω μιας διάφανης εκλογικής διαδικασίας », είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Τζον Κέρι θα συναντηθεί επίσης στον τρίτο σταθμό του ταξιδιού του με τον πρόεδρο της Αγκόλας Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος, στη Λουάντα για να τον συγχαρεί για την εμπλοκή της χώρας του στην ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών της Αφρικής , όπως είπε επίσης η Τζένιφερ Ψάκι.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ