Αμπάς: Το Ολοκαύτωμα είναι το πιο ειδεχθές έγκλημα της σύγχρονης εποχής

O Παλαιστίνιος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις «οικογένειες των Εβραίων θυμάτων», την ώρα που επίσημες ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης της «Σοά» πραγματοποιούνται στο Ισραήλ

Ως «το πλέον ειδεχθές έγκλημα» της σύγχρονης εποχής χαρακτήρισε τη γενοκτονία των Εβραίων κατά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποίησε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), την ημέρα που το Ισραήλ τιμά με μεγάλη επισημότητα το Ολοκαύτωμα.

Ο Αμπάς εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στις «οικογένειες των Εβραίων θυμάτων, όπως και για τα πολλά ακόμη αθώα θύματα που σκότωσαν οι ναζί», ενώ επίσημες ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης της Σοά πραγματοποιούνται στο Ισραήλ.

Είναι η ισχυρότερη μέχρι σήμερα καταδίκη του Ολοκαυτώματος από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, ο οποίος είχε επικριθεί στο παρελθόν έχοντας εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με την έκταση της σφαγής των Εβραίων.

«Αυτό που συνέβη στους Εβραίους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος είναι το πιο αποτρόπαιο έγκλημα της ανθρωπότητας στη σύγχρονη εποχή», δήλωσε ο Αμπάς στην ανακοίνωσή του.

Ο Μαχμούντ Αμπάς πρόεβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με Αμερικανό ραβίνο ο οποίος υποστηρίζει το διάλογο μεταξύ των μουσουλμάνων και των Εβραίων.

«Με την ευκαιρία των απίστευτα θλιβερών εκδηλώσεων μνήμης της Ημέρας του Ολοκαυτώματος, καλούμε την ισραηλινή κυβέρνηση να αδράξει την ευκαιρία να συνάψει μια δίκαιη και συνολική ειρήνη στην περιοχή που να βασίζεται στη λύση δύο κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, με το ένα να συμβιώνει ειρηνικά και με ασφάλεια δίπλα στο άλλο», πρόσθεσε ο Αμπάς.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες που επαναλήφθηκαν τον Ιούλιο του 2013 υπό την αιγίδα της Ουάσιγκτον και δεν σημείωσαν ουσιαστική πρόοδο διακόπηκαν την Πέμπτη από τους Ισραηλινούς, μετά τη σύναψη της συμφωνίας συμφιλίωσης μεταξύ της ΟΑΠ και του κινήματος της Χαμάς που τάσσεται υπέρ του «ένοπλου αγώνα» κατά του εβραϊκού κράτους.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ