Νετανιάχου: «Όχι» σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Αμπάς που στηρίζεται από τη Χαμάς

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κάλεσε τον Μαχμούντ Αμπάς να σπάσει τη συμφωνία του με τη Χαμάς

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, μιλώντας στην εκπομπή του CNN «State of the Union», δήλωσε πως η χώρα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες με την Παλαιστίνη, εφόσον η κυβέρνηση υποστηρίζεται από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

«Ζητώ από τον πρόεδρο Αμπάς: Σπάσε τη συμφωνία σου με τη Χαμάς», δήλωσε ο Νετανιάχου, στέλνοντας μήνυμα στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

«Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε με μία κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από τη Χαμάς, εκτός αν η Χαμάς αλλάξει τη θέση της και πει ότι προτίθεται να αναγνωρίσει το Ισραήλ», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο Νετανιάχου απάντησε στις δηλώσεις του Αμπάς σχετικά με τις οποίες χαρακτήρισε το Ολοκαύτωμα «το πιο ειδεχθές έγκλημα» της σύγχρονης εποχής, δηλώνοντας πως δε συμβαδίζουν με τη συνεργασία του με την Χαμάς.

Ο Αμπάς «θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε μία συμμαχία με τη Χαμάς, μία τρομοκρατική οργάνωση που επιθυμεί την καταστροφή του Ισραήλ και αρνείται το Ολοκαύτωμα, και σε μία αληθινή ειρήνη με το Ισραήλ», επισήμανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ