Ομπάμα από Μαλαισία: Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε για το Boeing

Οι ΗΠΑ «δεσμεύονται απόλυτα», είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον  Μαλαισιανό πρωθυπουργό

Οι ΗΠΑ «δεσμεύονται απόλυτα» να συνεχίσουν να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στις έρευνες στο νότιο Ινδικό Ωκεανό για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, όπως δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα,στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ δήλωσε από την πλευρά του ότι συμφώνησαν με τον Αμερικανό πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να αναβαθμίσουν τις σχέσεις των δύο χωρών σε μια «εφ όλης της ύλης συνεργασία».

Όπως είπε, αυτό σηματοδοτεί μια νέα φάση στη σχέση των δύο χωρών, με μεγαλύτερη συνεργασία στην οικονομία, την ασφάλεια, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την τεχνολογία.

«Αποφασίσαμε επίσης να επαναπροσδιορίσουμε το διάλογο μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων ως βασικό φόρουμ για την υψηλού επιπέδου συνομιλίες», τόνισε ο Νατζίμπ.

Αμερικανός αξιωματούχος στον τομέα της Άμυνας δήλωσε την Παρασκευή ότι η έρευνα στη θάλασσα πιθανόν να συνεχιστεί για χρόνια καθώς εισέρχεται στην πιο δύσκολη φάση της, της εξερεύνησης ευρύτερων περιοχών του ωκεανού, κοντά στο σημείο όπου το αεροπλάνο πιστεύεται ότι συνετρίβη.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ