Ομπάμα: Να στείλουμε μήνυμα στη Ρωσία κατά της αποσταθεροποίησης στην Ουκρανία

Δήλωσε ότι οι νέες κυρώσεις που πιθανόν να επιβληθούν σε βάρος της Ρωσίας, έχουν στόχο να σταματήσουν τις «προκλήσεις» της Μόσχας στην ανατολική και νότια Ουκρανία

Tην ανάγκη να ληφθούν περαιτέρω μέτρα τα οποία θα στείλουν ένα μήνυμα στη Ρωσία, «ότι οι ενέργειες αποσταθεροποίησης στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσουν», εξέφρασε την Κυριακή ο πρόσεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μαλαισία, ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι οι νέες κυρώσεις, που πιθανόν να επιβληθούν από τη Δευτέρα σε βάρος της Ρωσίας, έχουν στόχο να σταματήσουν τις «προκλήσεις» της Μόσχας στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

«Όσο η Ρωσία θα ακολουθεί το δρόμο των προκλήσεων αντί να προσπαθεί να επιλύσει το θέμα αυτό με ειρηνικούς τρόπους και να ενθαρρύνει μια αποκλιμάκωση, θα υπάρχουν συνέπειες και οι συνέπειες αυτές θα αυξάνονται», προειδοποίησε.

Μάλιστα, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι είναι λάθος να πιστεύεται ότι θα φέρει αποτέλεσμα αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν μόνες, χωρίς τους Ευρωπαίους, σε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τονίζοντας ότι είναι καλύτερο οι ΗΠΑ και η ΕΕ να είναι ενωμένες, ενώ πρόσθεσε πως πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση για κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, πρέπει να ξέρει τι είναι πρόθυμοι να κάνουν οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Σημειώνεται ότι οι επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες του πλανήτη (G7) αποφάσισαν χθες να επεκτείνουν τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας στοχεύοντας υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στον τραπεζικό τομέα και της ενέργειας, απέναντι στην κλιμακούμενη ένταση στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι αντάρτες συνεχίζουν να κρατούν από την Παρασκευή ομάδα διεθνών στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, «κάθε χώρα θα ορίσει ποιες στοχευμένες κυρώσεις θέλει να επιβάλει. Οι αμερικανικές κυρώσεις μπορεί να επιβληθούν από τη Δευτέρα».

Διπλωμάτες από τις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν αύριο στις Βρυξέλλες για να υιοθετήσουν ένα πρόσθετο πακέτο κυρώσεων 2ης φάσης, όπως το πάγωμα περιουσιακών στοιχειών και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ