Σταϊνμάγερ: Η Μόσχα πρέπει να πιέσει τους αυτονομιστές να απελευθερώσουν τους παρατηρητές

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας τόνισε πως είναι καθήκον της Ρωσίας να ασκήσει πίεση ώστε να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη της αποστολής του ΟΑΣΕ

Την ώρα που εντείνεται η αγωνία για τους ομήρους μελών της αποστολής του ΟΑΣΕ που κρατούνται από ρωσόφιλους αυτονομιστές, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, δήλωσε ότι η Μόσχα έχει καθήκον να ασκήσει πίεση ώστε να απελευθερωθούν οι παρατηρητές.

«Η Ρωσία έχει το καθήκον να ασκήσει πίεση στους αυτονομιστές ώστε τα μέλη της αποστολής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη τα οποία κρατούνται να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, παραβίαση των κανόνων διαπραγμάτευσης που ισχύουν σε ανάλογες περιστάσεις, τις ενέργειες των αυτονομιστών διευκρινίζοντας πως το Βερολίνο «εργάζεται όσο το δυνατόν πιο στενά μαζί με τον ΟΑΣΕ για να υπάρξει μια καλή λύση».

Ανάμεσα στους παρατηρητές που κρατούνται στην ανατολική Ουκρανία, βρίσκονται τέσσερις Γερμανοί, ενώ ένας Σουηδός αφέθηκε ελεύθερος καθώς πάσχει από διαβήτη.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ