«Βάλτε λεφτά, για να σώσετε τις εταιρείες σας»

Οι επιχειρηματίες που έχουν κεφάλαια θα αναγκασθούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεών τους

Πίεση, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό, θα ασκήσουν μέσα στις αμέσως προσεχείς εβδομάδες οι τράπεζες στους επιχειρηματίες, για να βάλουν λεφτά στις επιχειρήσεις τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κεντρικό επίπεδο θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες μάλλον συγκρατημένες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της χρηματοδότησης των εταιρειών από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Οι όροι προσέγγισης των γκισέ θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολοι κι αυτό γιατί οι Ευρωπαίοι δανειστές της χώρας, μέσω της τρόικας, έχουν προβάλει μια ισχυρή απαίτηση: να αναγκασθούν οι έχοντες κεφάλαια επιχειρηματίες, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αναδιάρθρωσής τους.

Συγκεκριμένα, στις σχεδιαζόμενες αυξήσεις κεφαλαίων που θα ανακοινωθούν, θα κληθούν να καλύψουν το 20- 30% του συνολικού ποσού, με το υπόλοιπο ποσοστό να καλύπτεται από τις τράπεζες αλλά και τους ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές (οι οποίοι, κατά κόρο, θα είναι hedge funds).

Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι έχει προηγηθεί έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν εκείνοι οι μέτοχοι οι οποίοι έχουν αυτή τη στιγμή καταθέσεις στο εσωτερικό αλλά κυρίως στο εξωτερικό. Οι εν λόγω θα κληθούν πρώτοι από τις τράπεζες για τη σχετική διαπραγμάτευση, η οποία – όπως λένε οι ίδιοι οι τραπεζίτες – θα αποτελέσει μια δυσάρεστη εμπειρία για όσους συμμετάσχουν. Προφανώς, γνωρίζουν πολλά…

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ