Έρευνες σε Ελλάδα και Κύπρο για χρήματα της Focus

Η Focus ερευνάται γιατί είχε λάβει δάνεια περίπου 700 εκ ευρώ χωρίς εκ πρώτης όψεως να έχει επαρκείς εγγυήσεις

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου Κώστας Κληρίδης ανακοίνωσε ότι οποιαδήποτε επίσημη πληροφόρηση για διαδρομές χρημάτων από την εταιρεια  Focus Maritime Corporation του Έλληνα εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα δεν θα δοθεί μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών αφού μετά από ενημέρωσης της οποίας έτυχε τα διαθέσιμα στοιχεία δεν έχουν επεκταθεί πέρα από κάποιο σημείο και ως εκ τούτου η όποια πληροφόρηση θα ήταν ελλιπής και ενδεχόμενα ατελέσφορη.

Ο κ. Κληρίδης αναφέρει ότι έχει δώσει οδηγίες να επεκταθούν οι ανακρίσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα ώστε να διαπιστωθεί που κατέληξαν τα χρήματα από την εταιρεία Focus.

Η κυπριακή εφημερίδα “Πολίτης” έχει αποκαλύψει ότι 2 εκατ. ευρώ έχουν πάει ως χρηματοδότηση στα δύο μεγάλα κόμματα της Κύπρου ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Μέχρι στιγμής μία υπόθεση που αφορά την εταιρεία Focus έχει οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Πρόκειται για πληρωμή 1 εκ ευρώ σε εταιρεία της κόρης του πρώην Κεντρικού Τραπεζίτη της Κύπρου Χρ. Χριστοδούλου. Την περίοδο εκείνη ο κ. Χριστοδούλου ήταν Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας. Όπως έχει ισχυριστεί τα χρήματα δόθηκαν για εργασίες της εταιρείας που θα γίνονταν τα επόμενα 10 χρόνια.

Η Focus ερευνάται γιατί είχε λάβει δάνεια περίπου 700 εκ ευρώ χωρίς εκ πρώτης όψεως να έχει επαρκείς εγγυήσεις.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ