Γκάουκ προς Γκιουλ: Ήταν απαραίτητο να απαγορευθεί το Twitter και το YouTube;

Ο Γερμανός πρόεδρος επικρίνει τη στάση της τουρκικής ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης – Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στον οποίο αναμένεται να «θέσει τα ίδια ερωτήματα»

Ο Γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ επέκρινε στη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία τη στάση της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και τον Τύπο, ενώ αναφέρθηκε και την αντιπαράθεσή της με τους δικαστικούς.

«Θέτουμε (στις τουρκικές αρχές) τα ίδια ερωτήματα όπως όλος ο κόσμος. Ήταν απαραίτητο να απαγορευθεί το Twitter και το YouTube;», δήλωσε ο Γκάουκ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Ο Γερμανός πρόεδρος επεσήμανε επίσης ότι δεν κατανοεί για ποιο λόγο ο Ερντογάν μετά τη μεγάλη του νίκη στις δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου είχε «την ανάγκη να επέμβει στις υποθέσεις της δικαιοσύνης για να αποκαταστήσει μια κάποια τάξη».

«Γιατί μια κυβέρνηση τόσο ισχυρή επιδεικνύει τη δυσαρέσκειά της απέναντι στο δικαστικό σύστημα και τον Τύπο;», πρόσθεσε ο Γκάουκ.

Εξάλλου ο Γερμανός πρόεδρος δεσμεύθηκε «να θέσει τα ίδια ερωτήματα» στη συνάντησή του σήμερα το απόγευμα με τον Ερντογάν. 
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ