Η Deutsche Bank έχει ανάγκη κεφαλαίων!

Σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη, έχει ξεκινήσει συζήτηση για την ανάγκη της θωράκισης των κεφαλαίων της Deutsche Bank, προκειμένου να αντιμετωπίσει μία νέα κρίση

Μέχρι και πριν από λίγους μήνες θα ακούγονταν μόνο ως αστείο και μάλιστα με αρκετή δόση υπερβολής. Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα θεωρείται και είναι μια εξαιρετικά ρεαλιστική προοπτική. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη, έχει ξεκινήσει συζήτηση για την ανάγκη της θωράκισης των κεφαλαίων της Deutsche Bank, προκειμένου να αντιμετωπίσει μία νέα κρίση, σε επίπεδο δανείων, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο «μανδύας», γύρω από τον οποίο τυλίγονται οι επικείμενες εξελίξεις, έχει να κάνει με το διεθνές περιβάλλον. Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Φρανκφούρτη αναφέρουν ότι οι πιέσεις που έχουν αρχίσει να ασκούνται στο μάνατζμεντ της Deutsche, σιγά – σιγά, παίρνουν δημοσιότητα, καθώς μια έρευνα μεταξύ 20 κορυφαίων επενδυτών, που κυκλοφόρησε σε συγκεκριμένα γραφεία πριν μερικές μέρες ουσιαστικά κατηγορούσε το μάνατζμεντ της τράπεζας για απραξία.

Ωστόσο, όπως γίνεται κατανοητό, αν η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα έχει ανάγκη κεφαλαίων, άμεσα, τότε στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να γίνεται κανονικός …χαμός. Ο οποίος θα αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο τον προσεχή Νοέμβριο, όταν θα δημοσιοποιηθούν τα πρώτα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκού στρες τεστ που θα πραγματοποιηθεί με την ευθύνη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Το πιθανότερο, δε, είναι ότι τότε θα αποδειχθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες, αυτή τη στιγμή, είναι από τις επαρκέστερες κεφαλαιακά σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ