ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε 7 Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους

Καθώς και σε 17 εταιρίες που συνδέονται άμεσα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν

Σε επτά αξιωματούχους που ανήκουν στο στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, και 17 εταιρίες που συνδέονται άμεσα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, επέβαλαν οι ΗΠΑ τις νέες κυρώσεις που είχαν προειδοποιήσει προ ημερών, ως απάντηση στη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Λευκός Οίκος, ανακοίνωσε πως οι επτά Ρώσοι, εκ των οποίων βρίσκεται και ο επικεφαλής της πετρελαϊκής Rosneft, Ιγκόρ Σετσίν, καθώς και ένας ακόμα στενός συνεργάτης του Πούτιν, υπόκεινται σε πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τους στις ΗΠΑ, ενώ τους επιβλήθηκε και ταξιδιωτική απαγόρευση αν θελήσουν να μεταβούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ θα απορρίπτουν τις αιτήσεις για άδειες εξαγωγής για οποιαδήποτε αντικείμενα υψηλής τεχνολογίας θα μπορούσαν να συμβάλουν στις ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες, ενώ τα υπουργεία Εμπορίου και Εξωτερικών θα ανακαλέσουν οποιαδήποτε τρέχουσα άδεια εξαγωγής, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters που επικαλείται την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη που θα υποστούν πάγωμα σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στις ΗΠΑ και θα τους απαγορευθούν τα ταξίδια σε αμερικανικό έδαφος, είναι ο Ολεγκ Μπελαβέντσεβ, ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, ο Ντμίτρι Κόζακ, ο Εβγκένι Μούροφ, ο Αλεξέι Πουσκόφ και ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν.

Πρόκειται για τον τρίτο γύρο κυρώσεων που επιβάλλονται στη Ρωσία από την αμερικανική κυβέρνηση, έπειτα από την εισβολή της Μόσχας στην Κριμαία και την ανάπτυξη στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ