Νορβηγία: Νέος νόμος για την πορνεία προβληματίζει τις «πεταλούδες» του sex

Ο νόμος για την απαγόρευση του αγοραίου έρωτα στη Νορβηγία δημιουργεί προβληματισμούς στις «ιέρειες» του sex και ανησυχία για την ασφάλειά τους…

Ήδη από το 1999 η Σουηδία έχει θεσπίσει την απαγόρευση του αγοραίου έρωτα και αυτό προτίθεται να πράξει τώρα και η Νορβηγία,όπως και άλλες Σκανδιναβικές χώρες. Όμως, αν και αρχικά η απαγόρευση του αγοραίου έρωτα γίνεται για να προστατεύονται τα δικαιώματα της γυναίκας οι «ιέρειες» του sex εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την ασφάλειά τους και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Το πνεύμα του νόμου είναι να αποφευχθεί η πορνεία που αποτελεί βία κατά των γυναικών, όμως οι γυναίκες που «εργάζονται» στη βιομηχανία του sex υποστηρίζουν ότι το να συναντούν τους πελάτες τους σε απόμερα μέρη ενέχει κινδύνους και έτσι οι συνθήκες εργασίας τους γίνονται ακόμα πιο δύσκολες.

Η 45χρονη Pye Jakobson από τη Στοκχόλμη που εργάστηκε επί χρόνια ως «ιέρεια» του sex υποστηρίζει ότι «τώρα οι γυναίκες θα πρέπει να πηγαίνουν στα σπίτια των πελατών και αυτό κάνει τη δουλειά τους ακόμα πιο επικίνδυνη!»

Από την άλλη μεριά, ο Kajsa Wahlberg, αστυνομικός επιθεωρητής από τη Σουηδία, τονίζει ότι «είναι επικίνδυνο για μια γυναίκα να είναι πόρνη είτε υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει την πορνεία, είτε όχι».

Το 2006 η Φινλανδία ψήφισε μερικώς το νόμο της Σουηδίας και της Νορβηγίας για την απαγόρευση της πορνείας, απαγορεύοντας τον αγοραίο έρωτα με άτομα που έχουν υπάρξει θύματα σωματεμπορίας και παράνομης διακίνησης (trafficking).

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ