Νότια Κορέα: Βίντεο με σπαρακτικούς διαλόγους από τις τελευταίες στιγμές των μαθητών

Συγκλονίζουν οι διάλογοι μεταξύ των μαθητών του νοτιοκορεατικού πλοίου Sewol την στιγμή που πήρε κλίση και λίγα λεπτά προτού το «καταπιεί» ο βυθός

Η τηλεόραση της Νότιας Κορέας έδωσε στη δημοσιότητα το τρίλεπτο βίντεο που είχε τραβήξει με το κινητό του μικρός μαθητής και στο οποίο καταγράφονται οι γεμάτες αγωνία σπαραχτικές φωνές των μικρών μαθητών.

– Ουάου, αυτή είναι μεγάλη κλίση! Έχουμε κλίση προς αυτή τη πλευρά… δεν μπορεί να μετακινηθεί…( το πλοίο )
– Νομίζεις ότι πραγματικά θα πεθάνω;
– Τι συμβαίνει;

Αυτοί είναι μερικοί από τους τελευταίους διαλόγους που έντρομοι οι μικροί μαθητές έκαναν μεταξύ τους προσπαθώντας να καταλάβουν τι πραγματικά είχε συμβεί όταν το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση.

Ένας από τους μαθητές φωνάζει: – Μαμά, μπαμπά, πού είναι ο μικρότερος αδελφός μου;

Μερικά από τα παιδιά αναζητούν σωσίβια ενώ ακούγεται η φωνή των υπεύθυνων από τα μεγάφωνα του πλοίου που συστήνει στους επιβάτες να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Ωστόσο από τους διαλόγους που καταγράφηκαν στο βίντεο του μαθητή που βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς, μερικοί δεν είχαν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και έκαναν μεταξύ τους αστεία λέγοντας ότι η εκδρομή τους μάλλον «καταστράφηκε»!

Υπάρχουν επιβάτες που προσπαθούν ο ένας να βοηθήσει τον άλλον και να δώσει κουράγιο.

– Νομίζω ότι η κατάσταση ηρέμησε…

-Τώρα είναι καλύτερα από πριν…

– Φοράω σωσίβιο…

-Θα φορέσω και εγώ ένα…

Κάποιοι αναρωτιούνται τι κάνει ο καπετάνιος, ενώ άλλοι προσπαθούν να βρουν μάταια ένα σωσίβιο.

Ο πατέρας του μαθητή έδωσε το βίντεο στις αρχές και δήλωσε ότι προσευχόταν για την επιβίωση του γιου του και των υπόλοιπων παιδιών αλλά τώρα αντιλαμβάνεται ότι ήρθε η στιγμή να πει «αντίο» στο παιδί του.

Σημειώνεται ότι τραγική ειρωνεία αποτελεί πως η κάρτα μνήμης του κινητού του άτυχου μαθητή έμεινε ανέπαφη από το νερό του βυθού!
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ