Ουκρανία: Τριμερής συνάντηση για το φυσικό αέριο

Μεταξύ της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της ΕΕ σχετικά με το χρέος της πρώτης στους Ρώσους για την προμήθεια φυσικού αερίου

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας και ο Γερμανός επίτροπος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε ένα σχέδιο συμφωνίας για τη διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της ΕΕ σχετικά με το χρέος της Ουκρανίας στη Ρωσία για την προμήθεια φυσικού αερίου. Η συνάντηση αυτή είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο.

«Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 2 Μαΐου στη Βαρσοβία», αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι αναμένεται σύντομα η επιβεβαίωση της συμμετοχής της ουκρανικής αντιπροσωπείας. Η Ρωσία είχε προτείνει πρωτύτερα οι συνομιλίες να πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα στη Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει προειδοποιήσει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να σταματήσει την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ουκρανία εξαιτίας του χρέους ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενδεχομένως μειώνοντας τις παραδόσεις του φυσικού αερίου προς τους Ευρωπαίους πελάτες, το οποίο μεταφέρεται μέσω των αγωγών της Ουκρανίας.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ