Στην Εντατική αλλά εκτός κινδύνου η 9χρονη που τραυματίστηκε στο λούνα παρκ του Ελληνικού

Σε σταθερή κατάσταση και έχοντας πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» 

Σε σταθερή κατάσταση και έχοντας πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» η 9χρονη, περίπου ένα 24ωρο μετά τον τραυματισμό της στο λούνα παρκ του Ελληνικού, ωστόσο οι θεράποντες γιατροί εκτιμούν ότι το κορίτσι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, «η ασθενής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και η κατάστασή της παραμένει σταθερή. Δεν χρήζει αναπνευστικής ή άλλης υποστήριξης των ζωτικών λειτουργιών και έχει πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον».
 
Η μικρή Αναστασία φέρει εκτεταμένες θλάσεις πνευμόνων, κατάσταση την οποία οι γιατροί παρακολουθούν με προσοχή καθώς συνήθως αυτού του είδους η κάκωση υποχωρεί με απλά υποστηρικτικά μέτρα και χωρίς ειδική παρέμβαση.
Αντιθέτως, αναγκαία κρίθηκε η παρέμβαση των ψυχολόγων, που από το πρωί της Δευτέρας βρίσκονται διακριτικά έξω από τη ΜΕΘ, έτοιμοι να στηρίξουν την 9χρονη, που όπως είναι φυσικό, αναζητεί τον αδελφό της.
 
Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, εάν η μικρή ασθενής συνεχίζει να βρίσκεται και το επόμενο 24ωρο στην ίδια κατάσταση, τότε θα λάβει εξιτήριο από τη ΜΕΘ.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ