Τουρκία: «Αστακός» η Κωνσταντινούπολη για την Πρωτομαγιά

Η κυβέρνηση Ερντογάν επιστρατεύει 40.000 άνδρες για τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης

Σε «αστακό» σχεδιάζει να μετατρέψει η κυβέρνηση Ερντογάν την Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη, ενόψει Πρωτομαγιάς, επιστρατεύοντας 40.000 αστυνομικούς.

Ένα χρόνο νωρίτερα, για την ίδια ημέρα, οπότε και είχαν σημειωθεί βίαια επεισόδια με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να τραυματιστούν και δεκάδες να συλληφθούν, είχαν αναπτυχθεί περιπου 27.000 αστυνομικοί.

Αυτό που φοβάται η τουρκική κυβέρνηση είναι να επαναληφθούν επεισόδια ανάλογης έκτασης με αυτά που είχαν σημειωθεί το καλοκαίρι του 2013 με αφορμή τα έργα στο Πάρκο Γκεζί.

Για το λόγο αυτό εξάλλου έχει προχωρήσει στην απαγόρευση των διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ.

Οι εκδηλώσεις τη φετινή Πρωτομαγιά θα δείξουν εάν η απαγόρευση σε συνδυασμό με την τεράστια αστυνομική παρουσία θα αποτρέψουν τα συνδικάτα και τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να προχωρήσουν στις πρώτες μεγάλης κλίμακας κινητοποιήσεις έπειτα από τις δημοτικές εκλογές, τις οποίες παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε κέρδισε το κυβερνών κόμμα.

Πολλά συνδικάτα έχουν ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να κάνουν πορείες και συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ, παρά την κυβερνητική απαγόρευση. Οι αρχές πρότειναν εναλλακτικές τοποθεσίες για τις συγκεντρώσεις, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν από τους συνδικαλιστές.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ