Τουρκία: Καθυστέρηση Νετανιάχου για τις αποζημιώσεις Μαβί Μαρμαρά

Εννέα Τούρκοι ακτιβιστές είχαν χάσει τη ζωή τους στα ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας μετά από επιδρομή κομάντο του ισραηλινού στρατού

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καθυστερεί την επικύρωση της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με την Τουρκία για τις αποζημιώσεις στα θύματα του επεισοδίου με το Μαβί Μαρμαρά το 2010, υποστήριξαν τουρκικές διπλωματικές πηγές στην εφημερίδα Χουριέτ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νετανιάχου είναι διστακτικός λόγω εσωτερικών πολιτικών υπολογισμών, καθώς βρίσκεται ήδη υπό πίεση μετά τη διακοπή των συνομιλιών με τους Παλαιστινίους και τη νέα συμφωνία ενότητας που υπέγραψαν οι δυο παλαιστινιακές οργανώσεις, η κοσμική Φάταχ και η ισλαμιστική Χαμάς.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Άγκυρα δήλωσε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία τη νύχτα της 23ης Απριλίου τόσο με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, όσο και με τον αρχηγό της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ. Μάλιστα, ο Τούρκος πρωθυπουργός που υποστηρίζει από καιρό τη συμφιλίωση των δύο αυτών παλαιστινιακών οργανώσεων και θεωρεί τη συνεργασία τους προϋπόθεση για τη λύση του Παλαιστινιακού, απέφυγε να κάνει το παραμικρό σχόλιο για τη συμφωνία, όσο η κίνηση αυτή επηρεάζει την πορεία των συνομιλιών του Ισραήλ με τους Παλαιστινίους.

Η συμφωνία για τις αποζημιώσεις έχει ήδη ολοκληρωθεί, μετά από δύσκολες και μακρές διαπραγματεύσεις και το κείμενο της έχει υποβληθεί στους πρωθυπουργούς της Τουρκίας και του Ισραήλ.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ