Υπουργείο Υγείας: Περιμένουμε το Πρωτοδικείο για την αντικατάσταση Τομπούλογλου

Το ζήτησε το νοσοκομείο προς την αρμόδια γραμματεία του υπουργείου οικονομικών, που απευθύνθηκε στο Νομικό Σύμβουλο, ο οποίος με τη σειρά του απέστειλε το αίτημα στο Πρωτοδικείο

Έγγραφη απάντηση για το ζήτημα της πλήρωσης θέσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π.& Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», σε αντικατάσταση του Χαράλαμπου Τομπούλογλου-Λεωνιδόπουλου, απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 

Το έγγραφο που έχει υπογραφεί από τον υπουργό Υγείας στις 10.4.2014 και διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 14.4.2014, αποτελεί απάντηση σε ερώτηση που είχε καταθέσει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ), καταγγέλλοντας ότι καθυστερεί η αντικατάσταση του κ. Τομπούλογλου από ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο, το Νοσοκομείο από τον Ιανουάριο έχει υποβάλει αίτημα αντικατάστασης από τη θέση του ισοβίου μέλους του ΔΣ, κατά τα προβλεπόμενα στη διαθήκη. Το αίτημα υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών. 

Η εν λόγω Διεύθυνση τον ίδιο μήνα (Ιανουάριος 2014), με έγγραφό της προς το Γραφείο Νομικού Συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών, ζήτησε να υποβληθεί αίτηση προς το Πρωτοδικείο Αθηνών, προκειμένου αφού διαπιστώσει ότι υφίσταται νόμιμος λόγος αντικατάστασης του μέλους του ΔΣ του Νοσοκομείου Χ. Τομπούλογλου-Λεωνιδόπουλου, στη θέση αυτού, κατά τα οριζόμενα στη διαθήκη της Αγλαϊας Κυριακού, να προτείνει το διορισμό του Αθανασίου Μπίνη.

Όπως εξηγεί ο κ. Γεωργιάδης, η απόφαση του υπουργού Υγείας για την αντικατάσταση του κ. Τομπούλογλου θα τροποποιηθεί μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου και την απόφαση του ΔΣ σχετικά με την εκλογή προέδρου.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ