Ακούστε τον τελευταίο διάλογο της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines

Για πρώτη φορά οι συγγενείς των αγνοουμένων επιβατών άκουσαν τι ειπώθηκε λίγο πριν χαθεί το σήμα του αεροσκάφους

Ακούγεται σαν ένας συνηθισμένος διάλογος ανάμεσα στους πιλότους μιας πτήσης και των ελεγκτών εναερίας κυκλοφορίας ενός πύργου ελέγχου.

Όταν, όμως, μιλάμε για όσα ειπώθηκαν δευτερόλεπτα πριν χαθεί το στίγμα της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, τότε αυτό αποκτά διαφορετική βαρύτητα.

Οι αρχές της Μαλαισίας μετέδωσαν για πρώτη φορά στους συγγενείς των αγνοουμένων επιβατών το διάλογο αυτό που ακούστηκε στις 8 Μαρτίου.

«Malaysia three-seven-zero contact Ho Chi Minh 120.9, good night,» (Μalaysia τρια-επτά-μηδέν επικοινωνήστε με το Χο Τσι Μινχκ 120.9 καληνύχτα) ακούγετα μια φωνή που ανήκει στον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ.

«Good night Malaysian three-seven-zero,» (Καληνύχτα Malaysia τρια-επτά-μηδέν) απαντά μια αρσενική φωνή που πιστεύεται ότι ανήκει σε μέλος του πληρώματος.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου οι Μαλαισιανές αρχές αναπαρήγαγαν τα τελευταία στίγματα της πτήσης σε ραντάρ και ενημέρωσαν τους συγγενείς των αγνοουμένων ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους τα καύσιμα του αεροσκάφους θα εξαντλούνταν επτά ώρες και 31 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση.

Η ενημέρωση αυτή έκανε τους συγγενείς για πρώτη φορά να μιλήσουν για πρόοδο στις έρευνες αντίθετα με ό,τι συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ