Βρετανία: Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων 23 εκατ. δολαρίων για ξέπλυμα χρήματος από την Ουκρανία

Έχει αρχίσει ποινική έρευνα για περιστατικά τα οποία υπάρχουν υποψίες πως σχετίζονται με «ξέπλυμα χρήματος» και ταυτόχρονα με «υποθέσεις διαφθοράς στην Ουκρανία»

 Η Υπηρεσία Δίωξης Σοβαρών Οικονομικών Εγκλημάτων (SFO) της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη έρευνας για ενέργειες με στόχο το ξέπλυμα χρήματος από την Ουκρανία, καθώς και τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων ύψους 23 εκατομμυρίων δολαρίων.

Έχει αρχίσει ποινική έρευνα για περιστατικά τα οποία υπάρχουν υποψίες πως σχετίζονται με «ξέπλυμα χρήματος» και ταυτόχρονα με «υποθέσεις διαφθοράς στην Ουκρανία» ανέφερε το SFO σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής δεσμεύτηκαν στη Βρετανία περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 23 εκατομμυρίων δολαρίων, πρόσθεσε η Υπηρεσία, σημειώνοντας ότι δεν θα δώσει καμία άλλη λεπτομέρεια στο τρέχον στάδιο της έρευνας λόγω του εμπιστευτικού της χαρακτήρα.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε την παραμονή της αυλαίας στο Λονδίνο μιας διεθνούς διήμερης διάσκεψης κατά την οποία θα επιχειρηθεί να εντοπιστούν και να ανακτηθούν ουκρανικοί πόροι που φέρονται να είχαν διασπαθιστεί από το καθεστώς του αποπεμφθέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ