Ερντογάν: «Ανάρμοστες» οι δηλώσεις του Γιοάχιμ Γκάουκ

«Δεν θα ανεχθούμε ποτέ μια επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός

Για «ανάρμοστες» δηλώσεις έκανε λόγο ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επέκρινε τον Ερντογάν για την απαγόρευση του Twitter.

O Ερντογάν απέρριψε κατηγορηματικά τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν χθες στην Άγκυρα από τον Γκάουκ, καταγγέλλοντας μια ανάμιξη στις υποθέσεις της χώρας του.

«Δεν θα ανεχθούμε ποτέ μια επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη εβδομαδιαία ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Ο αρχηγός του γερμανικού κράτους, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα την τετραήμερη επίσκεψή του στην Τουρκία, επέκρινε χωρίς περιστροφές την επίθεση της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης εναντίον των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και του Τύπου, καθώς και την αντιπαράθεσή της με το δικαστικό μηχανισμό.

«Πρέπει να ομολογήσω πως αυτές οι εξελίξεις με φοβίζουν», δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο Γκάουκ, «ιδιαίτερα όταν αμφισβητείται η ελευθερία της σκέψης ή αυτή του Τύπου, όταν η πρόσβαση στο Ίντερνετ και στα κοινωνικά δίκτυα περιορίζεται ή όταν δημοσιογράφοι προσκείμενοι στην αντιπολίτευση απολύονται ή ακόμη και προσάγονται στη δικαιοσύνη».

Ο Ερντογάν απάντησε στον φιλοξενούμενό του λέγοντας πως μίλησε «με παράξενο τρόπο» και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του πάστορα», λειτούργημα που είχε ασκήσει πριν εκλεγεί στο αξίωμα του προέδρου.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρωθυπουργός εξέφρασε έκπληξη για τη διπλή γλώσσα που, όπως υποστήριξε, χρησιμοποίησε ο Γερμανός πρόεδρος.

«Είχαμε συνομιλία και γευματίσαμε μαζί επί σχεδόν δύο ώρες και του εξήγησα την κατάσταση (…) αλλά μετά, ελέχθησαν πράγματα», δήλωσε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι θα είναι επικριτικός έναντι της πολιτικής της Γερμανίας την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί τη χώρα.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ