Γαλλία: Πράσινο για το πρόγραμμα εξοικονόμησης 50 δισ. ευρώ

Το οικονομικό πρόγραμμα για το 2015-2017 υιοθετήθηκε με 265 ψήφους υπέρ και 232 κατά από την Εθνοσυνέλευση, ενώ 67 απείχαν

Το πρόγραμμα εξοικονόμησης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2017 που έχει ως στόχο να καταφέρει η Γαλλία να επιτύχει τους στόχους στους οποίους έχει συμφωνήσει με τις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό της έλλειμμα, εγκρίθηκε από την Εθνοσυνέλευση.

Το οικονομικό πρόγραμμα για το 2015-2017 υιοθετήθηκε με 265 ψήφους υπέρ και 232 κατά από την Εθνοσυνέλευση, ενώ 67 απείχαν, σε μια ψηφοφορία που δεν είναι δεσμευτική, καθώς έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα τώρα μπορεί να σταλεί για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Είναι μια αποφασιστική ψήφος που δίνει έμφαση στην πρόοδο της χώρας μας», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στο κοινοβούλιο πριν την ψηφοφορία, ενώ αμέσως μετά ευχαρίστησε «την πλειοψηφία για την υποστήριξη αυτή».

Παρόλα αυτά 41 από τους 291 σοσιαλιστές βουλευτές απείχαν, γεγονός που παρέχει ενδείξεις για τις δύσκολες διαμάχες που ενδέχεται να ξεσπάσουν στους κόλπους των Σοσιαλιστών.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών Μπρινό Λε Ρου εκτίμησε ότι υπήρξαν «πολλές αποχές, όμως υπογράμμισε ότι κανένας βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος δεν το καταψήφισε.

Όταν ρωτήθηκε για τις 41 αποχές ο Λε Ρου απάντησε: «Θέλησαν να κρούσουν έναν κώδωνα, τον οποίο φυσικά έλαβε υπόψη του ο πρωθυπουργός και εγώ ο ίδιος». Διαβεβαίωσε εξάλλου ότι θα συνεχιστεί «ο διάλογος με αυτούς που απείχαν».

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ