ΗΠΑ: Νεκρός βρέθηκε 17χρονος Γερμανός μαθητής σε γκαράζ

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες γύρω από το θάνατό του

Ένας 17χρονος Γερμανός υπήκοος, ο οποίος βρισκόταν στις ΗΠΑ μέσω ενός προγράμματος ανταλλαγής σπουδαστών, σκοτώθηκε στην πολιτεία Μοντάνα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του σχολείου όπου φοιτούσε το θύμα στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο μαθητής πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το πρωί της Κυριακής σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην πόλη Μισούλα. Σύμφωνα με τις αρχές, το όνομα του μαθητή είναι Ντερίν Ντεντέ. Οι συνθήκες γύρω από το θάνατο του νεαρού παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Ένας 30χρονος ύποπτος συνελήφθη, ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης της πολιτείας αυτής, δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες μέχρι στιγμής.

Μια εκπρόσωπος του σχολείου, η Χάτον Λίτμαν, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ο Ντεντέ συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών διάρκειας ενός έτους και είχε εγγραφεί στο γυμνάσιο Big Sky της Μισούλα τον Αύγουστο.

«Η κατάσταση αυτή είναι τραγική και προσπαθούμε όλοι μαζί να υποστηρίξουμε τους μαθητές, το προσωπικό και τις οικογένειες του γυμνασίου Μπιγκ Σκάι», δήλωσε ο Άλεξ Απόσλ, επιθεωρητής των δημόσιων σχολείων της πόλης Μισούλα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ravalli Republic.

«Ήταν ένας πολύ αγαπητός μαθητής, ιδίως μεταξύ των μαθητών των μικρότερων τάξεων», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ο νεαρός αγαπούσε ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο και ήταν περήφανος για την τουρκική κληρονομιά του. Ο Ντεντέ ήταν γερμανός πολίτης τουρκικής καταγωγής.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ