Μπουτάρης: «Υπήρχε συμμορία στη Θεσσαλονίκη επί Παπαγεωργόπουλου»

Χαρακτήρισε ως «εγκέφαλο» τον πρώην γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια

Για «συμμορία» έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης που αποκαλύφθηκε στον κεντρικό δήμο.

Καταθέτοντας κατά την 30ή μέρα της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ως «εγκέφαλο» της συμμορίας τον πρώην γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια, ενώ για τον προκάτοχό του Βασίλη Παπαγεωργόπουλο είπε ότι την αποδεχόταν.

«Δεν είναι δυνατόν να γίνεται συστηματική υπεξαίρεση επί δέκα χρόνια» τόνισε ο κ. Μπουτάρης, βάζοντας στο «κάδρο» των ευθυνών τους δύο κατηγορούμενους διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, που «έδιναν μετρητά με πρόχειρες αποδείξεις».

Μάλιστα, για τον κ. Λεμούσια είπε ακόμη ότι στον δήμο δεν γινόταν τίποτα εάν δεν περνούσες από τον «πάγκο» του, ενώ επεσήμανε ότι «όλο το σύστημα βασιζόταν σε αυτόν».

Η κατάθεσή του προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου του πρώην γενικού γραμματέα, γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, ο οποίος χαρακτήρισε τον δήμαρχο «συκοφάντη».

Για τον προκάτοχό του Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο νυν δήμαρχος κατέθεσε ότι είναι τεράστια απογοήτευση για όλον τον κόσμο που είναι μπλεγμένος στην υπόθεση, επιμένοντας ότι «έχει απόλυτη ευθύνη» για την «τρύπα» των 17,9 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στον δήμο. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν τον είδε να βάζει «χέρι» στα λεφτά.

Η κατάθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης συνεχίζεται με την εξέτασή του από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ