Ποιος είναι ο δήμαρχος – φάντασμα του Ελληνικού

Παραμένει εξαφανισμένος παρά την τραγωδία, περιορίστηκε μόνο στο να εκδώσει ένα δελτίο Τύπου

Συγκλονισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί την τραγωδία με τον θάνατο του μικρού παιδιού στο Λούνα Πάρκ του Ελληνικού, με τις σκέψεις όλων να βρίσκονται στην οικογένεια των δυο άτυχων παιδιών.

Την ίδια ώρα το «κρυφτούλι» εξακολουθεί να παίζει η δημοτική Αρχή της περιοχής που φέρει – όπως όλα δείχνουν – πολύ μεγάλη ευθύνη για την τραγωδία.

Ο δήμαρχος Ελληνικού, που ο κόσμος τον γνώρισε μέσα από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του για το δήμο του, Χρήστος Κορτζίδης δεν έχει κάνει καμία δήλωση για όλα τα αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούσε το λούνα παρκ, παρά μόνο περιορίστηκε στο να εκδώσει ένα δελτίο Τύπου. 

Ο κατά τ’ άλλα δραστήριος δήμαρχος, γεννήθηκε το 1958 και από νεαρή ηλικία ανέπτυξε πολιτική δράση. Το 1975 οργανώθηκε στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας και στη συνέχεια στο Κομμουνιστικό Κόμμα, του οποίου υπήρξε μέλος και στέλεχος μέχρι το 2005. Έκτοτε συνεχίζει ως ανένταχτος κομμουνιστής.

Από το 1998 έως το 2006, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με το συνδυασμό της δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ».

Από το 2007 – 2010 δήμαρχος Ελληνικού. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχτηκε δήμαρχος του νέου δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Το καλοκαίρι του 2007 ο δήμαρχος Ελληνικού κάνει, για 24 ημέρες, απεργία πείνας προκειμένου να αποδοθεί στον δήμο του η αρμοδιότητα της διαχείρισης της παραλίας του Αγίου Κοσμά, γεγονός που επιτεύχθηκε μετά και από δυναμική συμμετοχή των κατοίκων.

Τρία χρόνια μετά, η συνάντησή του με τον «Καλλικράτη» τον οδηγεί στην ίδια απόφαση.

Ένας άλλος αγώνας στον οποίο συμμετέχει είναι να γίνει το παλιό αεροδρόμιο μητροπολιτικό πάρκο, χωρίς καθόλου οικοδόμηση. Σε αυτόν τον αγώνα συμμετέχουν και οι γειτονικοί δήμοι Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Αλίμου. Επιπλέον, συμμετείχε στην οργάνωση της δενδροφύτευσης στο χώρο του παλιού αεροδρομίου που έχει γίνει από όλους αυτούς τους δήμους.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ