Πούτιν: Η Ουάσινγκτον κρύβεται πίσω από την κρίση στην Ουκρανία

«Αυτό που συμβαίνει τώρα πιστεύω ότι δείχνει ποιος κινούσε τα νήματα από την αρχή. Αλλά στην αρχή οι ΗΠΑ προτιμούσαν να κρύβονται στις σκιές» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή των λόγων του ρώσου προέδρου

Ευθεία επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας σε δημοσιογράφους πως η Ουάσινγκτον κρύβεται πίσω από την Ουκρανική κρίση αν και αρχικά «κρατούσε χαμηλό προφίλ».

Παράλληλα ανέφερε ότι ζήτησε από το Κίεβο να ξεκινήσει έναν παν-ουκρανικό διάλογο ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα συμβιβασμού.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα πιστεύω ότι δείχνει ποιος κινούσε τα νήματα από την αρχή. Αλλά στην αρχή οι ΗΠΑ προτιμούσαν να κρύβονται στις σκιές» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή των λόγων του Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

Επικαλέστηκε, δε, ως επιπλέον επιχείρημα για την άποψή του αυτή το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει πλέον ηγετικό ρόλο στην επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία «άρα αποδεικνύεται ότι από την αρχή ήταν πίσω από την όλη διαδικασία αλλά τώρα εμφανίζονται να έχουν ηγετικό ρόλο».

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ