Τραγωδία στο Ελληνικό: Αντιμέτωποι με κακουργήματα οι κατηγορούμενοι

Κακουργηματικού βαθμού έγιναν οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες – Σφραγίστηκε ο χώρος του λούνα παρκ – Ντροπή: Ελεγκτές έσπευσαν σήμερα για αυτοψία

Κακουργηματικού βαθμού έγιναν οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες για το δυστύχημα στο παιδικό πάρκο στο Ελληνικό, το απόγευμα της Κυριακής, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της αδελφής του.

Οι δικαστικές Αρχές μετέτρεψαν τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες στους τέσσερις κατηγορουμένους από πλημμελήματα, σε κακουργήματα, καθώς φαίνεται να προέκυψαν νέα στοιχεία στην υπόθεση. Έτσι, η κατηγορία που αρχικά είχε απαγγελθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Ενόψει της εξέλιξης αυτής οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο Ιταλός ενοικιαστής των παιχνιδιών και οι δύο υπάλληλοι, υπήκοοι Μπαγκλαντές, που επρόκειτο σήμερα να απολογηθούν για πλημμελήματα, ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή της υπόθεσης νέα προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Ντροπή: Ελεγκτές έσπευσαν σήμερα για αυτοψία

Κατόπιν εορτής ή για να είμαστε ακριβείς κατόπιν τραγωδίας, τρέχουν οι ελεγκτές για να ελέγξουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούσε το αυτοσχέδιο λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου την Κυριακή έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδερφή του.

Μέλη του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης πραγματοποίησαν το πρωί αυτοψία στο λούνα παρκ και δήλωσαν στις κάμερες: «Θα δούμε όλες τις πτυχές του ζητήματος, αδειοδότησης και τυχόν παραλείψεων και πράξεων των αρμοδίων οργάνων. Εφόσον υπάρχουν ευθύνες θα αναζητηθούν. Αν υπάρχουν παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων, θα το δούμε και αυτό». Πρόσθεσαν δε ότι «ο νόμος ορίζει ότι τέτοιες επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργεί μόνο κατόπιν άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας». Ο έλεγχος κράτησε μόλις λίγα λεπτά, ενώ αστυνομικοί από το ΑΤ Ελληνικού σφράγισαν το χώρο.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ