Αίγυπτος: «Σίγησε» η φωνή της λαϊκής εξέγερσης του 2011

Ο μπλόγκερ Μπάσεμ Σάμπρι είχε γίνει γνωστός για τις πολιτικές αναλύσεις του σε τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης – Η υπόθεση θανάτου του ερευνάται από τις τοπικές αρχές  

Μία από τις φωνές της λαϊκής εξέγερσης του 2011 στην Αίγυπτο, ο μπλόγκερ και πολιτικός αναλυτής, Μπάσεμ Σάμπρι, «σιώπησε» σε ηλικία 31 ετών.

Ο νεαρός άνδρας με βάση του το Κάιρο, που έγινε ευρέως γνωστός για τις αναλύσεις του σε τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το Associated Press «έπεσε από το μπαλκόνι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες».

Την ίδια ώρα, το περιβάλλον του αναφέρει πως ενδέχεται να έπεσε σε διαβητικό κώμα, που οδήγησε στην πτώση του από το μπαλκόνι.

Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός του, δεκάδες ήταν τα σχόλια που αναρτήθηκαν στο Twitter από φίλους και απλούς αναγνώστες του που εξέφρασαν τη λύπη τους για την απώλεια.

Ο Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης και υποψήφιος για την προεδρία της χώρας, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν ο Σάμπρι, έγραψε με τη σειρά του για τον 31χρονο ότι «ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος, τον οποίο χάσαμε σε μία περίοδο απόλυτης ανάγκης».

«Μοναχά οι καλοί πεθαίνουν», «Μεγάλη απώλεια για όσους έχουν την ελπίδα για μία καλύτερη Αίγυπτο», «Έκανε τα πάντα για να αλλάξει τον κόσμο», ήταν λίγα από τα σχόλια που αναρτήθηκαν στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης για τον αδικοχαμένο μπλόγκερ.

 

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ