Επαγγελματίες υγείας θα βρεθούν σε ακριτικά νησιά για εξετάσεις την Πρωτομαγιά

Θα υποβάλλουν τους κατοίκους σε ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις – Σίκινος, Κουφονήσι, Αμοργός, Δονούσα, Πάτμος, Λειψοί, Αρκοί, Αγαθονήσι, Φούρνοι και Θύμαινα στους προορισμούς

«Σαλπάρει» η Ομάδα Αιγαίου αύριο, Πρωτομαγιά, για τον 20ό Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους. Συνεπής στον στόχο της «Επιστήμη Για Μία Καλύτερη Ζωή», η ομάδα των επαγγελματιών υγείας εστιάζει κι φέτος, όπως τα τελευταία 20 χρόνια, στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών που έχουν ανάγκη υποστήριξης σε θέματα υγείας και υποδομών.
 
Οι εθελοντές της Ομάδας για τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα επισκεφτούν δέκα μικρά και ακριτικά νησιά και θα υποβάλλουν τους κατοίκους σε ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις. Μάλιστα, στους περισσότερους κατοίκους δίνεται η δυνατότητα να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας σε ετήσια βάση με την Ομάδα Αιγαίου.
 
Η Ομάδα Αιγαίου ταξιδεύει με έντεκα φουσκωτά σκάφη και το ασθενοφόρο σκάφος «Μηνάς Ε.», εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα προληπτικής ιατρικής.

Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι εξής προορισμοί: Σίκινος, Κουφονήσι, Αμοργός, Δονούσα, Πάτμος, Λειψοί, Αρκοί, Αγαθονήσι, Φούρνοι και Θύμαινα.

Εκτός από τις διαγνωστικές εξετάσεις, τα μέλη της Ομάδας θα προσφέρουν εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό στα σχολεία των νησιών. Ο φετινός διάπλους πραγματοποιείται με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας Bayer Ελλάς.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ