Κέρι: Καλεί τις ΝΑΤΟϊκές χώρες να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η Ρωσία επιχειρεί να αλλάξει την αρχιτεκτονική της ασφάλειας στην ανατολική Ευρώπη

Προειδοποιώντας ότι η Ρωσία επιχειρεί να αλλάξει την αρχιτεκτονική της ασφάλειας στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, κάλεσε τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τον προϋπολογισμό άμυνας.

Μιλώντας σε ινστιτούτο μελετών στην Ουάσιγκτον, ο Κέρι περιέγραψε την ουκρανική κρίση ως «κάλεσμα αφύπνισης» και επισήμανε ότι δεν επιτρέπεται να συρρικνωθούν οι αμυντικές δαπάνες.

««Βρισκόμαστε σε ένα καθοριστικό σημείο για την διατλαντική μας συμμαχία. Η δύναμή μας θα έρθει από την ενότητά μας», συμπλήρωσε και προειδοποίησε: «Πρέπει να κάνουμε απόλυτα σαφές στο Κρεμλίνο ότι το ΝΑΤΟ είναι απαραβίαστο και ότι θα υπερασπιστούμε κάθε τμήμα του».

Την ίδια ώρα, κάλεσε την Ευρώπη να περιορίσει «άμεσα» τη σχέση εξάρτησης που έχει με την Ρωσία στα ενεργειακά θέματα, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι σύμμαχοι θα πρέπει να συνεργαστούν ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν εξαρτώνται από τα ενεργειακά αποθέματα της Ρωσίας.

 

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ