Προβόπουλος: Το Grecovery είναι καθ οδόν

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλέον πιο συμπαγές αποδοτικό και ανταγωνιστικό, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη – το Grecovery – είναι καθ’ οδόν, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιώργος Προβόπουλος, ενώ αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα είπε πως είναι πλέον πιο συμπαγές αποδοτικό και ανταγωνιστικό.

Μιλώντας στο Διεθνές Επενδυτικό Forum «Bank Speaker Series» που διοργάνωσε η Goldman Sachs, ο κ. Προβόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επιτυχημένες κινήσεις των ελληνικών τραπεζών για την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου και την άντληση ρευστότητας από την αγορά, μετά την ολοκλήρωση της εκτίμησης των κεφαλαιακών αναγκών από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως είπε, οι επιτυχίες αυτές σηματοδοτούν την αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα και την επιστροφή της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας.

«Οι ελληνικές τράπεζες αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη. Έχουμε επιτύχει έναν πολύ μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης. Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των τραπεζών, το κόστος τους περιορίσθηκε σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και, ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό».

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έκανε λόγο και για σημαντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της, την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που υφίστανται, ενώ επισήμανε ότι «η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη – το Grecovery – είναι καθ’ οδόν».

Την παρουσίαση παρακολούθησαν κορυφαία στελέχη διεθνών επενδυτικών οίκων και θεσμικών χαρτοφυλακίων, όπως JP Morgan, Fidelity, Citadel, Aviva, Eton Park κ.ά.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ