«Ζητούν και τα ρέστα» οι τουρκοκύπριοι για τις δηλώσεις Αρχιεπισκόπου

Ότι δεν έχουν αποκατασταθεί ούτε τα μουσουλμανικά τεμένη στις ελεύθερες περιοχές, λέι η τουρκοκυπριακή πλευρά

Ανησυχία για τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου εκφράζει το λεγόμενο «υπουργείο εξωτερικών» του ψευδοκράτους. 

Σε ανακοίνωσή του το λεγόμενο «υπουργείο» αναφέρει πως αναμένουν από τη θρησκευτική ηγεσία των Ελληνοκυπρίων να συμβάλει στη θετική ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τη διαπραγματευτική διαδικασία και να αποφεύγει καταστροφικές δηλώσεις για την πολιτιστική κληρονομιά, γνωρίζοντας πως αυτή ανήκει σε όσους κατοικούν στην Κύπρο. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται εξάλλου πως οι πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου δεν είναι συνεπείς με την υποστήριξη που εξέφρασαν οι θρησκευτικοί ηγέτες τον Φεβρουάριο στη διαπραγματευτική διαδικασία και χαρακτηρίζονται ως «αναληθείς» δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για τα τεμένη στις ελεύθερες περιοχές.

Το λεγόμενο «υπουργείο» υποστηρίζει πως υπάρχουν πέραν των 30 κατεστραμμένων τεμενών στις ελεύθερες περιοχές και πως σε πολλές διεθνείς εκθέσεις αναφέρεται πως η «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αποκαλεί την κυπριακή Κυβέρνηση, δεν έχει προχωρήσει στην αναστήλωση και αποκατάσταση των τεμενών και κοιμητηρίων στις ελεύθερες περιοχές.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ