Ουκρανία: Υποχρεωτική στράτευση αντρών ηλικίας 18 έως 25 ετών

Προπαρασκευή για πόλεμο θυμίζει το διάταγμα που υπέγραψε την Πέμπτη ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας

Προπαρασκευή για πόλεμο θυμίζει το διάταγμα που υπέγραψε την Πέμπτη ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεκσάντερ Τουρτσίνοφ, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι Ουκρανοί ηλικίας 18 έως 25 ετών καλούνται να στρατευτούν.

Το διάταγμα, το οποίο επαναφέρει την υποχρεωτική στράτευση για τους νέους άντρες, υπεγράφη αργά το βράδυ και από το μέτρο εξαιρούνται μόνο άτομα που δικαιούνται να λάβουν αναβολή ή να μην υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Τουρτσίνοφ αναφέρεται ότι η υποχρεωτική στράτευση θεσμοθετείται εκ νέου «δεδομένης της καταρρέουσας κατάστασης στην ανατολή και το νότο τη αυξανόμενη δύναμη των ένοπλων ρωσόφιλων μονάδων και την κατάληψη δημόσιων κυβερνητικών κτηρίων που απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Πάντως, χθες ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είναι ανίσχυρες για να καταστείλουν τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας και πίσω από τις οποίες βρίσκονται ρωσόφωνοι αυτονομιστές.

Κι όλα αυτά την ώρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε ως βασικό ζητούμενο για την εκτόνωση της κρίσης στην Μέρκελ, την απόσυρση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που επιχειρούν στην ταραχώδη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ