Πάτρα: Μικρή ένταση στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά

Νεαροί επιχείρησαν να πάρουν το πανό της διοίκησης του εργατικού κέντρου, που βρισκόταν στην κεφαλή της πορείας

Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες εορτάστηκε στην Πάτρα η εργατική Πρωτομαγιά.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, την οποία οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης, οι ομιλητές τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές, για να επαναφέρουμε τα κεκτημένα μας και να περιφρουρήσουμε τα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα».

Επίσης, υπογράμμισαν ότι «αγωνιζόμαστε για να επιβάλλουμε την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, με αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια για όλους, καθώς και την προστασία και την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας».

Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου, την οποία οργάνωσαν το ΠΑΜΕ και εργατικά συνδικάτα. Οι ομιλητές σημείωσαν ότι «οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα η νέα γενιά, μπορούν να κάνουν αποφασιστικά βήματα στην οργάνωση και την πάλη τους, ώστε να απαλλαγούν από τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, να προωθήσουν την ενότητα της τάξης, καθώς και τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.»

Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησαν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Όμως, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κατά την έναρξη της πορείας από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, δημιουργήθηκε ένταση, όταν νεαροί επιχείρησαν να πάρουν το πανό της διοίκησης του εργατικού κέντρου, που βρισκόταν στην κεφαλή της πορείας.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ