Πώς θα ανοίξει ο δρόμος για επενδύσεις Κινέζων στην ελληνική κτηματαγορά

Θερμό ενδιαφέρον εξ ανατολάς για επενδύσεις στην ελληνική αγορά ακινήτων. Στο τραπέζι το μοντέλο της Κύπρου, όπου γίνονται χρυσές δουλειές με Κινέζους επενδυτές

της Άννης Καρολίδου

Η απάντηση στην απόλυτη…. «ξεραΐλα που πλήττει εδώ και χρόνια την ελληνική αγορά ακινήτων, θα μπορούσε να δοθεί και από τη μακρινή Κίνα. Η πρόβλεψη αυτή, δεν αποτελεί όνειρο…εαρινής νυκτός, ούτε ένα από τα τόσα υποθετικά success stories στον κόσμο του business, αλλά μία προοπτική με μεγάλες δυνατότητες υλοποίησης , εάν ακολουθήσουμε τη σοφή πολιτική των Κυπρίων που κατάφεραν μέσα σε ένα χρόνο να πουλήσουν περίπου 1.500 κατοικίες σε Κινέζους αγοραστές.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος στο κλάδο των κατασκευών και της ανάπτυξης ακινήτων, με δραστηριότητα και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται σε επαφές με κινεζική εταιρεία που μεσολαβεί για την απόκτηση παραθεριστικών αλλά και αστικών κατοικιών, σε Κύπρο και Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο, καθώς οι Κινέζοι έχουν αρχίσει να ανακαλύπτουν τη χώρα μας και μάλιστα δείχνουν μεγάλο ενθουσιασμό για το «ελληνικό πακέτο». Για να επωφεληθεί όμως η Ελλάδα από αυτή την τεράστια αγορά, θα πρέπει, όπως υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες, να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στο θέμα της πολυετούς βίζας, η χορήγηση της οποίας προβλέπεται πλέον, για την αγορά ακινήτου, ποσού τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

Οι 250.000 ευρώ, είναι ποσό που κρίνεται ελκυστικό αλλά το πρόβλημα έγκειται στο ότι απαιτείται, στην περίπτωση αγοράς, η εξόφληση όπως και η υπογραφή οριστικού συμβολαίου, όταν η Κύπρος χορηγεί την πολυετή βίζα και στις περιπτώσεις που έχει καταβληθεί το 50%.   

Έτσι, οι Κύπριοι αδελφοί, μέσα σε ένα χρόνο,  έχουν κάνει χρυσές δουλειές πουλώντας περίπου 1.500 κατοικίες, παρότι η Κύπρος έχει το μειονέκτημα να είναι εκτός της ζώνης Σένγκεν, με αποτέλεσμα οι εκτός ΕΕ επενδυτές να μη μπορούν να ταξιδέψουν σε χώρες της ζώνης Σένγκεν.

Εάν επιλυθεί το παραπάνω θέμα, τότε πιστεύεται ότι πολύ σύντομα θα εκδηλωθεί μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς ειδικά για τα παραθεριστικά ακίνητα υπάρχουν σκέψεις για την αξιοποίηση και με τη μέθοδο του time sharing.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ