Συνελήφθη ο Ρώσος στρατιωτικός ακόλουθος στο Κίεβο

Ο Ρώσος διπλωμάτης συνελήφθη την Τετάρτη επ’αυτοφόρω από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας – Ο διπλωμάτης «θα πρέπει να εγκαταλείψει το ουκρανικό έδαφος το ταχύτερο δυνατό», αναφέρει το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του

Η Ουκρανία συνέλαβε και χαρακτήρισε «ανεπιθύμητο πρόσωπο» τον Ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο στο Κίεβο, τον οποίο κατηγορεί για κατασκοπεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο στρατιωτικός ακόλουθος της ρωσικής πρεσβείας στην Ουκρανία χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο έπειτα από ενέργειες οι οποίες δεν είναι συμβατές με την διπλωματική του ιδιότητα», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του. Η διατύπωση αυτή χρησιμοποιείται συχνά στην διπλωματική γλώσσα για να εννοηθούν δραστηριότητες κατασκοπείας.

Ο Ρώσος διπλωμάτης, το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνελήφθη την Τετάρτη επ’αυτοφόρω από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο δεν διευκρινίζει περαιτέρω στην ανακοίνωσή του.

Ο διπλωμάτης «θα πρέπει να εγκαταλείψει το ουκρανικό έδαφος το ταχύτερο δυνατό», καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ