Ασπρόπυργος: Οπλα σε εργοστάσιο με… τούνελ διαφυγής

Εταιρεία ανακύκλωσης που… δεν ανακύκλωνε! – Επώνυμα ρούχα και παπούτσια έβγαιναν παράνομα ξανά στην αγορά – «Λαυράκι» από τις έρευνες: Πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά, κατασχέθηκαν πέντε μικρά όπλα χειρός – Παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ ο ιδιοκτήτης αλλά και η κόρη του 

Οι πληροφορίες για φορολογικές παραβάσεις σε εταιρεία ανακύκλωσης  που λειτουργεί στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο οδήγησαν την Τρίτη στις εγκαταστάσεις  κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας. Με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) αποκαλύφθηκε, όμως,  εγκληματική δράση μεγαλύτερων διαστάσεων!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» ο επικεφαλής της εταιρείας φέρεται να ελέγχεται για λαθρεμπόριο χρυσού, ενώ πληροφορίες τον συνδέουν και με υποθέσεις τοκογλυφίας. 

Μάλιστα, κατά την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας βρέθηκε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά! Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε μικρά όπλα χειρός.

Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο εργοστάσιο έγινε το πρωί της Τρίτης. Ο ιδιοκτήτης, ωστόσο, της επιχείρησης καθώς και η κόρη του, που φέρεται να κατέχει διοικητική θέση, παραδόθηκαν χθες στη ΓΑΔΑ.

Κατά πληροφορίες, εντός του εργοστασίου βρέθηκε υπόγειο θησαυροφυλάκιο καθώς και… τούνελ διαφυγής. Προκειμένου μάλιστα οι αστυνομικοί να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλους τους χώρους ζητήθηκε η συνδρομή πυροσβεστών, οι οποίοι με ειδικό τροχό κοπής μετάλλων παραβίασαν τις πόρτες ασφαλείας.

Δεν ανακύκλωνε

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς επιχειρηματίας φέρεται να παραλάμβανε, με σκοπό την ανακύκλωση, επώνυμα ρούχα και παπούτσια που απέσυραν από την αγορά οι κατασκευάστριες εταιρείες. Αντί ωστόσο η εταιρεία να προχωρά σε καταστροφή και ανακύκλωση των ειδών ένδυσης και υπόδησης επαναπροωθούσε τα προϊόντα στην αγορά αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στον περίβολο του εργοστασίου υπάρχουν «βουνά» ελαστικών. Σύμφωνα με κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης μετέτρεπαν τα ελαστικά σε κάκιστης ποιότητας μαζούτ, το οποίο, μάλιστα, διοχέτευαν στην αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση πρόκειται να γίνουν γνωστές σήμερα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. 
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ