Διάψευση για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι, με το νεό ασφαλιστικό, μπαίνει τέλος στις πρόωρες συντάξεις πριν τα 62 έτη

Διαψεύδει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, με ανακοίνωσή της, σημερινά δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε υποτιθέμενη πρότασή της για αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή τονίζει -και μάλιστα, κατηγορηματικά- ότι «ουδέποτε έχει προβεί σε οποιαδήποτε τέτοια πρόταση».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αξίζει να σημειωθεί, παρουσιάζει το γεγονός ότι η διάψευση έγινε από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και όχι από το υπουργείο Εργασίας…

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», με το νέο ασφαλιστικό, που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, μπαίνει τέλος στις πρόωρες συντάξεις πριν τα 62 έτη -ακόμη και για όσους έχουν κατοχυρώσει το συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Το αποτέλεσμα θα είναι οι εργαζόμενοι να παραμείνουν για επιπλέον δύο χρόνια στη δουλειά. Το νέο μέτρο θα ισχύσει και για μητέρες με ανήλικα τέκνα, αλλά και για όσους κατοχύρωσαν δικαίωμα τα περασμένα έτη, δηλαδή το 2011 και το 2012.

Για παράδειγμα, για τις μητέρες με ανήλικα, το ισχύον καθεστώς προβλέπει πλήρη συνταξιοδότηση στα 55, 57 και 60 για τα έτη 2010,2011 και 2012 και αντίστοιχα στα 50, 52 και 55 έτη για μειωμένη σύνταξη.

Με το νέο σενάριο προστίθενται δύο έτη για τις μητέρες που κατοχύρωσαν δικαίωμα από το 2011. Τα όρια μένουν ίδια για όσους κατοχύρωσαν δικαίωμα το 2010.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ