Ελεονώρα Μελέτη: Μπορεί να λέω μ@λ@κίες, πρέπει να ξεχάσεις και να σκάσεις

Όταν η Ελεονώρα Μελέτη δεν βάζε φραγμούς στη σκέψη και τον λόγο της είναι τις περισσότερες φορές απολαυστική. Γι΄αυτό κάθε φορά που μοιράζεται με τους αναγνώστες της τις σκέψεις της για κάποια ζητήματα θέλουμε πάντα να δούμε τι λέει και τι την βασανίζει.

Στο προσωπικό της blog, το mustonline η παρουσιάστρια έγραψε ένα κείμενο για τις ανθρώπινες σχέσεις και απευθύνθηκε σίγουρα και στον εαυτό της.

«Μένεις εγκλωβισμένος κάπου που δεν πρέπει, γιατί δεν το άφηνες να φύγει, εξαιτίας μίας σιτεμένης σκέψη. Αν ψάξεις θα δεις και άλλα πολλά τέτοια αντίστοιχα παραδείγματα στη ζωή σου.

Μπορεί να λέω μαλακίες. Σκέψεις κάνω. Σίγουρα και αυτές δεν θα είναι εκατό τοις εκατό ελεύθερες βάσει όλων όσων έχω ήδη πει. Εκεί όμως που κατέληξα, είναι πως σε κάποιες περιπτώσεις η σκέψη πρέπει να παγώνει. Περιπτώσεις από εκείνες που δεν ξέρεις τι νιώθεις, δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, δεν ξέρεις πως να χειριστείς τα πράγματα, τι λέξεις να χρησιμοποιήσεις, τι αντίδραση να έχεις.

Εκεί το μυαλό σου πρέπει να σκάσει.

Είναι δύσκολο, το ξέρω, ειδικά αν είσαι αυθρόμητος, ξεχειλίζεις από συναίσθημα, βιάζεσαι, δεν έχεις υπομονή. Όλα αυτά πρέπει να τα ξεχάσεις και να σκάσεις. Να βρεις τη δύναμη να μην κάνεις τίποτα. Απλά να αποστασιοποιηθείς από αυτό που σε προκάλεσε και να περιμένεις. Να περιμένεις να δεις τι ΔΕΝ θα σκεφτείς, αλλά και τι θΑ ΝΙΩΣΕΙΣ.

Στην αρχή η σκέψη θα θέλει να ξεπηδήσει από παντού, σαν ένας δαίμονας που πρέπει να σε κυριέψει. Πες του να σκάσει.

Άραξε και νιώσε. Πονάει; Άστο να πονέσει. Αυτό είναι το αληθινό.

Σε χαροποιεί;Κοίτα να το χαρείς όσο δεν πάει. Αυτό πρέπει να γίνει.

Σε τρομάζει; Και αυτό στο παιχνίδι είναι.

Το συναίσθημα είναι πάντα αληθινό. Η σκέψη έχει πάντα έστω και μία μικρή δόση νοθείας. Και αφού το βιώσεις το συναίσθημα ,αυτό θα ηρεμήσει. Και θα σε αφήσει. Και τότε εσύ θα δεις, τι πρέπει να κάνεις.

Μερικές φορές η έκπληξη στον εκρηκτικό αυθόρμητο εαυτό σου, είναι αυτή η πολύτιμη σιωπή που πολλές φορές στο παρελθόν όφειλες να έχεις κάνει, αλλά ποτέ δεν ακολούθησες, για να το μετανιώσεις αργότερα».

Πηγή: KoolNews.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ