Σέρρες: Τόνοι λάσπης «έπνιξαν» το χωριό Βέργη

Τα παρακείμενα κανάλια στο χωριό «φούσκωσαν» και η λάσπη από τους περιμετρικούς λόφους στην περιοχή, μετατράπηκε σε χείμαρρο, που πέρασε μέσα απ΄όλους τους δρόμους του χωριού

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε την Πέμπτη το χωριό Βέργη, του δήμου Βισαλτίας στις Σέρρες, καθώς επί δύο ώρες δυνατή βροχή και χαλάζι έπλητταν το χωριό, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις και πλημμυρίζοντας ισόγειες μονοκατοικίες και αυλές σπιτιών.

Τα παρακείμενα κανάλια στο χωριό «φούσκωσαν» και η λάσπη από τους περιμετρικούς λόφους στην περιοχή, μετατράπηκε σε χείμαρρο, που πέρασε μέσα απ΄όλους τους δρόμους του χωριού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπερήλικες παρέμεναν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, ενώ 15 άνδρες της πυροσβεστικής με πέντε οχήματα προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Οι κάτοικοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να απομακρύνουν την λάσπη από τα σπίτια τους, ενώ δύσκολα θα περάσουν τη νύχτα όσοι διέμεναν σε ισόγειες κατοικίες και παλιές μονοκατοικίες, καθώς η λασπώδης πλημμύρα κάλυψε στο πέρασμά της ακόμη και τα κρεβάτια τους.

Στο χωριό βρίσκονται αυτή την ώρα και υδροφόρα μηχανήματα του δήμου Βισαλτίας προκειμένου να πλύνουν τους δρόμους, ενώ κάτοικοι του χωριού με αγροτικά μηχανήματα έσπασαν ακόμη και αυλόγυρους σπιτιών για να απομακρύνουν τα νερά από τις αυλές, που σε πολλές των περιπτώσεων ξεπερνούν τα δέκα εκατοστά.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ