Κύπρος: Φυλάκιση 15 χρόνων στον πατέρα-βιαστή της 18χρονης κόρης του

Η απόφαση του κυπριακού Κακουργιοδικείου δεν του αναγνώρισε κανένα απολύτως ελαφρυντικό – Οι λεπτομέρειες που ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία ήταν συγκλονιστικές

Τον κόσμο πίσω από τα σίδερα της φυλακής θα βλέπει για τα επόμενα 15 χρόνια o 53χρονος Ανδρέας Δήμου, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο είχε βιάσει στη Λεμεσό, την εγκυμονούσα 18χρονη κόρη του.

Η απόφαση του κυπριακού Κακουργιοδικείου δεν αναγνώρισε κανένα απολύτως ελαφρυντικό στον Δήμου καθώς οι λεπτομέρειες που ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία ήταν συγκλονιστικές.

Ο 53χρονος είχε πάρει την κόρη του με το αυτοκίνητο για να τη μεταφέρει στο σπίτι και την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία όπου την εγκλώβισε μέσα στο όχημα. Την υποχρέωσε να του κάνει στοματικό έρωτα και στη συνέχεια τη βίασε παρά το ότι η 18χρονη του είπε πως είναι έγκυος.

Ακόμα και μετά την αποτρόπαια πράξη του, παρακαλούσε την κόρη του να μην τον καταγγείλει στην Αστυνομία γιατί θα έστελνε τον πατέρα της στη φυλακή!

Ο Δήμου έχει παρελθόν καθώς είχε καταδικαστεί το 2011 στην Ελλάδα σε τρία χρόνια φυλάκισης για απόπειρα βιασμού 25χρονης. Είχε μείνει στη φυλακή μόνο πέντε μήνες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τους οποίου παραβίασε και έφυγε για τη Κύπρο. Το 2012 είχε ληστέψει μια 70χρονη, αλλά είχε καταφέρει να διαφύγει και τον καταζητούσε η αστυνομία. Μετά το βιασμό της κόρης του, κρυβόταν για μέρες σε εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου και συνελήφθη.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ