Σώοι και αβλαβείς οι ορειβάτες που είχαν χαθεί σε σπηλιά του όρους Όθρυς

Οι τρεις από τους επτά Ισραηλινούς είχαν χαθεί για ένα 24ωρο περίπου και υπήρξαν φόβοι ότι πνίγηκαν μέσα στη σπηλιά

Τη Νεροσπηλιά στο όρος Όθρυς πήγε το πρωί της Παρασκευής να εξερευνήσει μια παρέα επτά Ισραηλινών οι οποίοι επέβαιναν σε δύο τζιπ. Οι τέσσερις από αυτούς βγήκαν το απόγευμα και επέστρεψαν με το ένα αυτοκίνητο σε ξενοδοχείο της περιοχής όπου διέμεναν.

Μάταια περίμεναν μέχρι το βράδυ και τους υπόλοιπους της ομάδας. Νωρίς το πρωί ενημέρωσαν τις αρχές, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή των φίλων τους.

Αμέσως, σύμφωνα με το Lamiareport, οργανώθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν πυροσβέστες από τα Τοπικά Κλιμάκια, Αλμυρού και Στυλίδας, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν και άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ από τη Λάρισα και της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία.

Στην επιχείρηση επίσης πήραν μέρος και μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αλμυρού και άλλες ομάδες διάσωσης, που γνωρίζουν την περιοχή και έχουν εμπειρία από παρόμοιες επιχειρήσεις.

Ευτυχώς γύρω στις 15:30 το μεσημέρι του Σαββάτου οι τρεις αγνοούμενοι Ισραηλινοί εντοπίστηκαν σώοι και αβλαβείς εκτός σπηλιάς σε ένα μονοπάτι του βουνού χωρίς να έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, πέρα από την ταλαιπωρία.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ