Αναβίωση του αντάρτικου πόλης «βλέπουν» στην ΕΛ.ΑΣ

Δυναμική επανεμφάνιση Νίκου Μαζιώτη με τον «Επαναστατικό Αγώνα» – Τι σημαίνει η συνεργασία του Χριστόδουλου Ξηρού με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

Σε μια νέα φάση, ιδιαίτερα κρίσιμη, μπήκε η λεγόμενη νεοτρομοκρατία  στην Ελλάδα. Από την μία ο Νίκος Μαζιώτης με περίπου 7-8 στενούς συνεργάτες του αναβιώνουν τον Επαναστατικό Αγώνα και από την άλλη ο Χριστόδουλος Ξηρός ηγείται της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, επιδιώκοντας να τη μεταμορφώσει σε μια σκληρή κλειστού τύπου ένοπλη ομάδα που διψάει για αίμα. «Περιμέναμε ότι ο Ξηρός θα χτυπήσει…. Δεν περιμέναμε όμως να μπει τόσο δυνατά στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης και να επιθυμεί  θύματα… Μας εξέπληξε αρνητικά….» τονίζει στο  protothema.gr  αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει: «Πρέπει να δούμε πλέον το θέμα από το μηδέν. Εκτιμάμε πως σύντομα θα χτυπήσει πάλι τόσο ο Μαζιώτης, όσο και ο Ξηρός».

Ανιχνεύουν πιθανούς στόχους Στην περίπτωση του «Μανώλη» της 17Ν, οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής, κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα: Ο Χριστόδουλος Ξηρός ηγείται μιας κλειστής ομάδας 6-7 ατόμων και διαθέτει δίκτυο από ποινικούς αλβανικής καταγωγής που τον προμηθεύουν με όπλα, εκρηκτικά και πληροφορίες.

Θέλει να αναβιώσει – αναλογικά – τη δράση της 17Ν, χωρίς να φοβάται μην συλληφθεί ή μην προκαλέσει αθώα θύματα (αν έσκαγε η βόμβα-βιβλίο στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας υπήρχαν στο χώρο και απλοί πολίτες).

Σύντομα θα επανέλθει με νέο χτύπημα. Στόχος πιθανότατα αστυνομικού, δικαστικού ή πολιτικού ενδιαφέροντος.  Εκτιμάται πως κάποια στιγμή ο Ξηρός θα προσπαθήσει να κάνει ένα εντυπωσιακό χτύπημα σε οικονομικό στόχο προκειμένου να δικαιολογήσει  τα όσα είπε στο «διάγγελμα» του τον περασμένο Ιανουάριο και να αποκτήσει λαϊκα ερείσματα.

Οι συμβολισμοί του Μαζιώτη Εντελώς διαφορετική είναι η περίπτωση του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πώλας Ρούπα. Μεταξύ Επαναστατικού Αγώνα και Πυρήνων της Φωτιάς, όχι μόνο δεν υπάρχει συνεργασία, αλλά ένας άτυπος ανταγωνισμός για την πρωτοκαθεδρία στη νέα φάση που πέρασε το αντάρτικο πόλης. Οι αναλυτές στην περίπτωση Μαζιώτη «λένε» τα εξής:
Δεν θέλει θύματα. Αναζητά εντυπωσιακές επιθέσεις χωρίς όμως – σ΄ αυτή τουλάχιστον τη φάση – να υπάρξει αίμα. Πιθανόν θα επανέλθει με αυτοκίνητο – βόμβα και στόχο οικονομικού ενδιαφέροντος. Αυτά  «είδαν» στην αντιτρομοκρατική μέσα στην πολυσέλιδη προκήρυξη που έστειλε μετά το χτύπημα στην τράπεζα της Ελλάδος.

Προσπαθεί με συνεχείς ληστείες να μαζέψει χρήματα για το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο». Έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με 3 ποινικούς  που τον βοηθούν στις ληστείες.
Προσπαθεί να δώσει ένα έντονο ιδεολογικό στίγμα στις ενέργειες του και να χτυπά πάντα σε κομβικές ημερομηνίες. Σ αυτό το σημείο στέκονται οι αναλυτές της αστυνομίας προσπαθώντας να βρούνε μια είναι η επόμενη συμβολική ημερομήνια και να «μαντέψουν» το στόχο.
Αξίζει να τονισθεί ότι η νέα φάση στην τρομοκρατία, βρίσκει την αστυνομία σε μια  προςπάθεια ανασυγκρότησης με αλλαγές σε υπηρεσίες και πρόσωπα. Έτσι καθημερινά στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ γίνονται πολύωρες συσκέψεις για τον επαναπροσδιορισμό των πλάνων, την φύλαξη των στόχων και την αναζήτηση μιας κατεπείγουσας …επιτυχίας στον πόλεμο με τις ένοπλες ομάδες.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ