Βγαίνει από τα προγράμματα στήριξης η Πορτογαλία

Αποκλειστικά στις αγορές η χρηματοδότηση της χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός

Η Πορτογαλία, όπως δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός της χώρας, Pedro Passos Coelho, δεν σκοπεύει να ζητήσει περαιτέρω βοήθεια από τους πιστωτές της, μεταδίδει το Dow Jones Newswires, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για στιγμή ορόσημο στην οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης και ένα στοίχημα ότι μια από τις πιο υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες μπορεί πλέον να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις. 

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να μην  ζητήσει την παροχή μιας προληπτικής γραμμής πίστωσης από τους δανειστές της – τους Ευρωπαίους εταίρους της και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – και ότι θα βασιστεί αποκλειστικά στις αγορές για τη χρηματοδότησή της μετά την εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος διάσωσης, ύψους 78 δισ. ευρώ, την επόμενη εβδομάδα. 

Όπως σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα, η καθαρή έξοδος της Πορτογαλίας από το τριετές πρόγραμμα διάσωσης σηματοδοτεί μια εκπληκτική μεταστροφή για την φτωχότερη χώρα της Δυτικής Ευρώπης, η οποία το τελευταίο έτος ξεκίνησε να εξέρχεται με αργούς ρυθμούς από την ύφεση αλλά παραμένει επιβαρυμένη από υψηλά ποσοστά ανεργίας, χρέους και άλλες αδυναμίες που θα χρειαστούν χρόνια για να ξεπεραστούν. 
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ