ΗΠΑ: Ακροβάτες έπεσαν στο κενό λόγω βλάβης, εννιά τραυματίες

Κρέμονταν από τα μαλλιά τους, περίπου 7,5 έως 12,5 μέτρα πάνω από το έδαφος, όταν έπεσαν με δύναμη στο έδαφος

Μια ομάδα ακροβατών έκανε μια βουτιά στο κενό, κατά τη διάρκεια παράστασης τσίρκου στην πόλη Πρόβιντενς, του Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ. Ειδικότερα, την Κυριακή όταν ο μηχανισμός αιώρησής τους κατέρρευσε ξαφνικά, συγκλονίζοντας τα μέλη του ακροατηρίου.

Οκτώ γυναίκες ακροβάτες και ένας χορευτής μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία της περιοχής.

Ο γενικός διευθυντής της παράστασης είπε ότι οι ακροβάτες κρέμονταν από τα μαλλιά τους, περίπου 7,5 έως 12,5 μέτρα πάνω από το έδαφος όταν έπεσαν με δύναμη στο έδαφος. Ο ίδιος σημείωσε ότι όλοι οι τραυματίες ακροβάτες έχουν τις αισθήσεις τους.

«Όταν έπεσαν οι λαιμοί τους ήταν σαν να έσπαγαν. Ήταν απαίσιο» δήλωσε μέλος του ακροατηρίου», ενώ κάποιος άλλος είπε: «Έσβησαν τα φώτα, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να δουν.  Όταν τα φώτα άναψαν, μπορούσαμε να δούμε τα παιδιά να κείτονται στο πάτωμα. Για να το καλύψουν έσβησαν τις οθόνες (σ.σ. που μετέδιδαν ζωντανά το σόου των ακροβατών)».

Είναι ασαφές για ποιο λόγο κατέρρευσε ο μηχανισμός. Οι υπάλληλοι για το τσίρκο δεν έχουν αποφασίσει εάν θα συνεχίσουν τις παραστάσεις. Το συγκεκριμένο τσίρκο έκανε το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο του 2014.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ