Γαλλία: Αφγανός προσπάθησε να διασχίσει τη Μάγχη με… σχεδία

Είχε αρχίσει να υποφέρει από υποθερμία – Μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Καλέ στην αρχή «απογοητευμένος, στη συνέχεια χαρούμενος που διασώθηκε»

Αφγανός μετανάστης προσπαθούσε με μία σχεδία, στην οποία είχε τοποθετήσει ένα σεντόνι που χρησίμευε ως πανί, προσπάθησε να διασχίσει τη Μάγχη από τις γαλλικές ακτές. Η προσπάθειά του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού διασώθηκε από ναυαγοσώστες, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι.

Ο νεαρός Αφγανός, 23 ετών, διασώθηκε την ώρα που βρισκόταν στα ανοιχτά της Σανγκάτ, κοντά στο Καλέ, ανακοίνωσε ο Μπερνάρ Μπαρόν, επικεφαλής των ναυαγοσωστών του Καλέ.

Να σημειωθεί πως είχε κατασκευάσει μια μικρή σχεδία χρησιμοποιώντας μερικές ξύλινες σανίδες, ενώ ένα πόδι τραπεζιού υποστήριζε ένα αυτοσχέδιο κατάρτι από το οποίο ήταν κρεμασμένο ένα σεντόνι, που χρησίμευε για πανί.

«Είναι πολύ σπάνιο οι ναυαγοσώστες να επεμβαίνουν στη θάλασσα για να διασώσουν μετανάστες», είπε ο κ. Μπαρόν, καθώς τα ισχυρά ρεύματα δεν επιτρέπουν στους μετανάστες που προσπαθήσουν να φτάσουν στη Βρετανία να διασχίσουν μόνοι τους τη Μάγχη.
Οι επιβάτες ενός πλοίου, που πέρασε κοντά από τον Αφγανό, ενημέρωσαν τις αρχές. Ναυαγοσωστική λέμβος από το Καλέ και ελικόπτερο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Ο νεαρός Αφγανός, ο οποίος είχε αρχίσει να υποφέρει από υποθερμία, μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Καλέ στην αρχή «απογοητευμένος, στη συνέχεια χαρούμενος που διασώθηκε», σύμφωνα με τον κ. Μπαρόν, ενώ αργότερα παραδόθηκε στην αστυνομία.

Ωστόσο, δεν είχε καμία ελπίδα να πετύχει στο εγχείρημά του, το οποίο ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς υπήρχε πιθανότητα να συγκρουστεί με ένα από τα πολλά πλοία που διασχίζουν το κανάλι. «Εξαιτίας των ισχυρών ρευμάτων και του αέρα θα ήταν αδύνατο να διασχίσει κανείς τη Μάγχη, ακόμη και με ένα σκάφος με κουπιά», σημείωσε ο κ. Μπαρόν.

Η νομαρχία του Πα-ντε-Καλέ διευκρίνισε πως περίπου 400 μετανάστες προσπαθούν κάθε χρόνο να περάσουν στη Βρετανία. Οργανώσεις προάσπισης των μεταναστών εκτιμούν ότι ο αριθμός είναι περίπου 650.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ