Καραμπόλες σε ΥΠΟΙΚ, ΤτΕ και Κομισιόν

Στις 17 Ιουνίου θα οριστικοποιηθεί ο νέος υψηλός ένοικος της Τράπεζας της Ελλάδας

Στις 17 Ιουνίου θα οριστικοποιηθεί ο νέος υψηλός ένοικος της Τράπεζας της Ελλάδας.

Εκείνη τη μέρα, λήγει η θητεία του νυν διοικητή της, Γιώργου Προβόπουλου και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πιθανότερο είναι ότι προς τα εκεί θα κατευθυνθεί, τελικά, σημερινός υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Η αναζήτηση ευρωπαϊκής θέσης, την οποία ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς, φαίνεται ότι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το πόστο του supervisor, που αρχικά κατευθύνονταν, επελέγη τελικώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ, για τον κ. Στουρνάρα, η αμέσως επόμενη επιλογή ήταν αυτή του Έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν.

Ωστόσο, η προοπτική αυτή δεν φαίνεται να συγκινεί τον σημερινό τσάρο, ο οποίος δείχνει να προτιμά τη θέση του διοικητή της ΤτΕ σε αυτή την περίπτωση.

Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι φαβορί για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γίνεται η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη του κ. Προβόπουλου.

Ο ίδιος, σε ανύποπτο χρόνο, είχε πει ότι θα επιθυμούσε να συνεχίσει στην ΤτΕ, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, θα ξεκουράζονταν το καλοκαίρι και θα αποφάσιζε από Σεπτέμβριο. 

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ