Ληστής αθωώθηκε εξαιτίας «τυπογραφικού» λάθους

Ο Κορνήλιους  «Μάικ» Άντερσον φυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2013 για ένα έγκλημα που είχε διαπράξει πριν από 13 χρόνια καθώς κανένας από τις Αρχές δεν τον αναζήτησε ενώ γνώριζαν τα στοιχεία του – Κέρδισε οριστικά την ελευθερία του 

Δικαστήριο της πολιτείας του Μιζούρι των ΗΠΑ, αποφάσισε σήμερα (5/5) την απελευθέρωση ενός κρατούμενου ο οποίος είχε καταδικαστεί  πριν από 13 χρόνια όμως ενός τυπογραφικού λάθους δεν είχε οδηγηθεί ποτέ στη φυλακή, μέχρι τον Ιούλιο του 2013!

Ο λόγος για τον Κορνήλιους  «Μάικ» Άντερσον από την περιφέρεια του Σεντ Λιούις, ο οποίος αν και καταδικασμένος σε 10ετή φυλάκιση για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία, έζησε μια ελεύθερη και φυσιολογική ζωή!

Φρόντισε να μην διαπράξει αρχικά κάποιο άλλο αδίκημα, παντρεύτηκε τη γυναίκα της ζωής του, έκαναν τρία παιδιά και έμαθε το επάγγελμα του τεχνίτη ξυλουργικών εργασιών.

Παράλληλα δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει την ταυτότητα ή τα ίχνη του. Ο Άντερσον πλήρωνε κανονικά τους φόρους και τα τέλη κυκλοφορίας του, ενώ ανανέωνε κάθε χρόνο την άδεια οδήγησης (σύμφωνα με το νόμο της πολιτείας) και λάμβανε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έγγραφα που αφορούσαν την επιχείρηση που άνοιξε.

Όλα πήγαιναν καλά για εκείνον μέχρι τη στιγμή που το Τμήμα Διορθώσεων του Μιζούρι ανακάλυψε τον περασμένο Ιούλιο το τυπογραφικό λάθος που τον κράτησε ελεύθερο τόσα χρόνια και έτσι οι Αρχές πήγαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν .

«Έστειλαν μια ολόκληρη ομάδα SWAT στο σπίτι του», δήλωσε ο δικηγόρος του Άντερσον, Πάτρικ Μεγάρο, στο Associated Press. «Έσπασαν την πόρτα και μπήκαν μέσα με τα αυτόματα.Τον έβριζαν και τον χτυπούσαν μπροστά στα μάτια της έντρομης 3χρονης κόρης του, λες και ήταν ο χειρότερος εγκληματίας του κόσμου»

Ο 37χρονος άντρας φυλακίστηκε τελικά στο νοτιοανατολικό τμήμα του Σωφρονιστικού Κέντρου στο Τσάρλεστον. Αλλά σήμερα ο Άντερσον εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να «πολεμήσει» για την ελευθερία του.

Ο αναπληρωτής δικαστής Τέρυ Λιν Μπράουν έκρινε ότι η διατήρηση του Άντερσον στη φυλακή δεν θα εξυπηρετούσε κανένα σκοπό.«Είσαι ελεύθερος άνθρωπος» φέρεται ότι είπε ο δικαστής στον Άντερσον,σύμφωνα με το «CBS», δίνοντας οριστικό τέλος σε αυτήν την περιπέτεια και  επιτρέποντάς του να επιστρέψει στην οικογένειά του.

O άντρας στο άκουσμα αυτών των νέων έτρεξε και αγκάλιασε τη γυναίκα και την κόρη του στην αίθουσα του δικαστηρίου οι οποίες είχαν ξεσπάσει ήδη σε κλάματα για την αθώωσή του.

Ο Άντερσον είχε μία σύλληψη για κατοχή μαριχουάνας στο μητρώο του, μέχρι τη στιγμή που αυτός και ένας ξάδελφος του, λήστεψαν ένα εστιατόριο  στις 15 Αυγούστου 1999. Ο εργαζόμενος του μαγαζιού τους έδωσε την τσάντα με τα μετρητά, αλλά πρόλαβε να κρατήσει τον αριθμό των πινακίδων του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν.

Και ενώ ο ξάδερφος του εντοπίστηκε και καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση, ο Άντερσον καταδικάστηκε ερήμην του, αλλά  κανένας δεν τον αναζήτησε για 13 ολόκληρα χρόνια, ενώ είχαν στην κατοχή τους όλα τα στοιχεία του. 

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ